Světový den ledvin ve Vítkovicích

16. března na vlnách Českého rozhlasu Ostrava zhodnotila průběh Světového dne ledvin v dialyzačním středisku B. Braun Avitum ve Vítkovicích prim. MUDr. Sylvie Schwarzová. V rámci dne otevřených dveří projevilo zájem o preventivní vyšetření 97 lidí. „Dostavilo se mnoho nemocných s cukrovkou a vysokým krevním tlakem, kteří si přišli zkontrolovat glykemii, změřit krevní tlak a poradit se s lékařem, jak dále postupovat. Přišlo i mnoho mladých lidí, kteří se cítili zdraví, a musím říci, že jsme u 4 těchto lidí zjistili vyšší hodnoty krevního cukru, byly tam i vyšší hodnoty krevního tlaku. Asi 25 nemocných jsme odeslali na podrobnější vyšetření,“ uvádí prim. Schwarzová.
Celý rozhovor a následné odpovědi na otázky posluchačů lze najít na "stránkách českého rozhlasu":http://www.rozhlas.cz/podcast/media/_audio/02290379.mp3

březen 2011

Zdroj: "http://www.rozhlas.cz":http://www.rozhlas.cz/podcast/media/_audio/02290379.mp3

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme