AWAK inovuje hemodialyzační systém

Společnost AWAK Technologies už dříve vzbudila zájem svou přenosnou peritoneální dialyzační jednotkou. Tentokrát se její pozornost obrátila na hemodialýzu. Zvláštním specifikem jejich nové přenosné jednotky je způsob, jakým recykluje dialyzát a snižuje tak objem použité kapaliny. To by pomohlo pomoci snížit náklady na léčbu. Konvenční hemodialýza spotřebuje asi 120 litrů ultračisté vody na jednu dialyzační proceduru. Použitý dialyzát je poté zlikvidován.

Nový přístroj vyžaduje méně než 6 litrů vody z vodovodní sítě a dokáže použitý dialyzát znovu obnovit na čerstvý. Tato jedinečná funkce odstraňuje potřebu nákladného systému čištění vody a umožňuje provádět dialýzu i v oblastech, kde tato zařízení chybí. Menší spotřeba vody výrazně snižuje také spotřebu energie pro zahřívání dialyzátu. Podle společnosti AWAK je možné novou technologii přizpůsobit tak, aby vyhovovala různým dialyzačním režimům a přístrojům.

Zdroj: http://www.kidneydialysisnews.blogspot.co.uk/2012/11/awak-develop-hemod…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme