Jste zde: Ledviny.cz ČlánkyAktuality Brambory a vyšší riziko diabetu

Brambory a vyšší riziko diabetu

Japonští vědci se rozhodli prošetřit, zda je konzumace brambor spojena se zvýšeným rizikem diabetu typu 2. Zkoumána byla spotřeba brambor připravených různými způsoby, včetně pečení, vaření či smažení. Vědci zjistili, že větší spotřeba brambor, zejména smažených hranolek, byla spojena s vyšším rizikem vzniku diabetu, a to nezávisle na BMI a dalších rizikových faktorech. Nahrazení brambor celozrnnými obilovinami pak znamenalo nižší riziko diabetu.

leden 2016

Zdroje: www.renalandurologynews.com/…icle/462196/ http://care.diabetesjournals.org/…547.abstract

3. 3. 2016 | Redakce Ledviny.cz | Aktuality

Přidej komentář

Řádky se zalamují automaticky, emailová adresa se nezobrazuje. Všechna pole jsou povinná.