Dialyzovaný pacient špičkovým sportovcem

V pondělí 16. května se Shad Ireland, triatlonista, dialyzovaný pacient a první pacient se selháním ledvin, který úspěšně dokončil triatlonový závod Ironman, vydal na trasu cyklistického závodu Tour of California, čímž zahájil své 24měsíční atletické úsilí o zdolání vrcholů sportovní cyklistiky a zvýšení povědomí o onemocnění ledvin.

Ireland, proslavený svou impozantní 4 700mil dlouhou jízdou napříč USA v roce 2009, kterou se snažil upozornit na nemocné se selháním ledvin, plánuje účast na hromadných etapách několika nejtěžší světových cyklistických závodů a hodlá soutěžit také např. v Havajském triatlonu nebo Newyorském maratonu, to vše ve snaze šířit informace o zdravotní péči a prevenci a zvýšit povědomí o více než 27 milionech Američanů trpících onemocněním ledvin.

Ireland, dialyzovaný pacient, který od svých 10 let žije bez ledviny, je vášnivý obhájce prevence onemocnění ledvin prostřednictvím cvičení a zdravého životního stylu. Jeho posláním je vzdělávat a inspirovat ostatní k fyzické aktivitě jako způsobu prevence nejen onemocnění ledvin, ale také obezity, vysokého krevního tlaku a diabetu, které jsou hlavními příčinami ledvinných onemocnění.

květen 2011

Zdroj: "bikeworldnews.com":http://www.bikeworldnews.com/2011/05/12/ironman-triathlete-dialysis-pat…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme