Konference o pohybové aktivitě

Na mezinárodním kongresu o pohybové aktivitě a veřejném zdraví v thajském Bangkoku zaznělo mimo jiné i to, že nedostatečná pohybová aktivita je z hlediska globální úmrtnosti čtvrtým nejvýznamnějším faktorem a ročně s ní souvisí více než tři miliony úmrtí. Sedavý životní styl tak lze podle některých odborníků s nadsázkou označit za novodobé kouření. Českou republiku na kongresu zastupovali odborníci z Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

Celosvětové výsledky výzkumu potvrdily, že klíčovou roli v oblasti aktivního životního stylu hrají zejména města a způsob, jakým řeší dopravu, školství a urbanistické plánování. Klíčovým tématem by se tak mělo stát např. upřednostňování pěší, cyklistické a veřejné dopravy před dopravou automobilovou, zkvalitnění tělesné výchovy, zpřístupnění školních sportovních areálů nebo využívání městských parků pro podporu pohybu a zdravého životního stylu.

prosinec 2016

Zdroj: http://zdravi.euro.cz/denni-zpravy/z-domova/sedavy-zivotni-styl-je-novy…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme