Lék na cukrovku s dvěma účinky

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválil nový lék společnosti Janssen Pharmaceuticals, který v jedné tabletě kombinuje dvě účinné látky kanagliflozin a metformin. Obě látky mají prokazatelný terapeutický efekt v léčbě diabetu 2. typu. Kanagliflozin podporuje vylučování glukózy močí, zatímco metformin snižuje produkci glukózy v játrech a zlepšuje odpověď organismu na inzulín.

Nový přípravek je indikován jako doplněk k dietě a fyzické aktivitě s cílem zlepšit kontrolu glykémie u dospělých pacientů s diabetem 2. typu. Produkt bude dostupný ve formě tablet obsahujících 50 nebo 150 mg kanagliflozinu a 500 nebo 1 000 mg metforminu, podávaných dvakrát denně.

Klinické studie ukázaly, že nejčastějšími nežádoucími účinky přípravku jsou plísňové infekce ženských pohlavních orgánů, infekce močových cest a časté močení. Dle údajů výrobce je výskyt těchto specifických nežádoucích účinků obvykle mírné až střední intenzity a zřídka vedl k přerušení léčby.

srpen 2014

Zdroj: http://www.renalandurologynews.com/two-drug-pill-okayed-for-treating-di…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme