Proteinurie a lupusová nefritida

Padesátiprocentní a vyšší snížení proteinurie po šesti měsících léčby těžké lupusové nefritidy předpovídá příznivý vývoj nemoci. Vědci studovali údaje 61 pacientů s lupusovou nefritidou. 34 z nich dosáhlo po šesti měsících léčby padesátiprocentního nebo většího snížení proteinurie. Pacienti byli sledováni po dobu 133 až 136 měsíců.
K úplnému vymizení příznaků choroby bylo dosaženo u 56 % pacientů, kteří původně po prvních šesti měsících vykazovali padesátiprocentní nebo větší snížení proteinurie, a pouze u 22 % pacientů, u kterých tyto změny pozorovány nebyly. 66 % pacientů z první skupiny dosáhlo 15letého přežití bez konečného stádia renálního onemocnění (oproti pouhým 18 % z druhé skupiny). Proteinurie tak může být významným ukazatelem při léčbě lupusové nefritidy.

červenec 2013

Zdroj: http://www.renalandurologynews.com/proteinuria-decline-linked-to-improv…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme