Rybí tuk může snížit riziko diabetu

Podle vědců z Harvardovy univerzity způsobuje užívání rybího tuku mírné zvýšení cirkulace adiponektinu. Jedná se o protein, který vzniká v tukových buňkách (adipocytech) a kromě dalších funkcí v organismu také snižuje inzulínovou rezistenci. Vědci prokoumali výsledky mnoha studií, které sledovaly vliv omega-3 nenasycených mastných kyselin obsažených v rybím tuku na cirkulaci adiponektinu. Zjistili, že strava obohacená o rybí olej významně zvýšila hladinu adiponektinu v krvi. Výsledky tak poskytují důkazy o možném vlivu omega-3 nenasycených mastných kyselin na množství adiponektinu v krvi, a tím také na citlivost buněk vůči inzulínu.

červen 2013

Zdroj: http://www.renalandurologynews.com/fish-oil-may-lower-diabetes-risk/art…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme