Jste zde: Ledviny.cz ČlánkyAktuality Sójové mléko a krevní tlak u diabetiků s nefropatií

Sójové mléko a krevní tlak u diabetiků s nefropatií

29 pacientů s diabetem 2. typu a nefropatií se zúčastnilo studie, ve které byli náhodně rozděleni do dvou skupin. Jedna část pacientů po dobu 4 týdnů konzumovala stravu obsahující sójové mléko, druhá část pak stravu obsahující kravské mléko. Průměrný věk pacientů byl 51 ± 10 let a index tělesné hmotnosti 28 ± 4. Konzumace sójového mléka měla za následek významné snížení systolického krevního tlaku ve srovnání s konzumací kravského mléka. Mezi oběma skupinami nebyly zjištěny žádné významné rozdíly ohledně vlivu na kardiovaskulární riziko a funkci ledvin.

červen 2013

Zdroj: http://www.jrnjournal.org/…e/S1051-2276(13)00043–5/abstract

7. 8. 2013 | Redakce Ledviny.cz | Aktuality

Přidej komentář

Řádky se zalamují automaticky, emailová adresa se nezobrazuje. Všechna pole jsou povinná.