Jste zde: Ledviny.cz ČlánkyAktuality Středomořská strava a olivový olej mohou snížit riziko cukrovky

Středomořská strava a olivový olej mohou snížit riziko cukrovky

Středomořská strava obohacená o extra panenský olivový olej by měla snižovat riziko vzniku cukrovky u starších dospělých s vysokým rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Španělští vědci zkoumali účinek středomořské stravy na primární prevenci diabetu u více jak 3,5 tisíce pacientů bez diabetu, ale s vysokým kardiovaskulárním rizikem, ve věku 55 až 80 let.

Konzumace středomořské stravy doplněné o extra panenský olivový olej a středomořské stravy doplněné ořechy byla v porovnání s kontrolní dietou spojena s 40% (strava s olejem) a 18% (strava s ořechy) snížením rizika diabetu.

leden 2014

Zdroj: http://www.renalandurologynews.com/…icle/328264/

14. 2. 2014 | Redakce Ledviny.cz | Aktuality

Přidej komentář

Řádky se zalamují automaticky, emailová adresa se nezobrazuje. Všechna pole jsou povinná.