Sympozium o problematice cévních přístupů

Počátkem října proběhlo ve spolupráci s Aesculap Akademií čtvrté sympozium České společnosti pro cévní přístup. Česká společnost pro cévní přístup sdružuje odborníky z řad lékařů, sester, radiologických asistentů i techniků zabývajících se cévními přístupy především pro hemodialýzu a plazmaferézu.

Hlavním tématem sympozia byly chirurgické komplikace cévních zkratů, kvalita cévních přístupů a zkušenosti s implantacemi žilních vstupů v ČR. Hovořilo se o problematice infekčních komplikací a aneurysmat (výdutě) AV zkratů. Proběhla přednáška o aneurysmorafii, nové chirurgické metodě pro záchranu aneurysmatického dialyzačního přístupu. Řešily se také méně obvyklé cévní přístupy, které jsou alternativou permanentního katétru, či specializace, které zásadním způsobem ovlivňují kvalitu cévního přístupu u hemodialyzovaných pacientů. Podrobnosti o probíraných tématech najdete na webu "www.tribune.cz":http://www.tribune.cz/clanek/34417-v-olomouci-o-problematice-cevnich-pr….

prosinec 2014

Zdroj: http://www.tribune.cz

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme