Jste zde: Ledviny.cz ČlánkyAktuality Snižuje pití kávy riziko chronického onemocnění ledvin?

Snižuje pití kávy riziko chronického onemocnění ledvin?

Výsledky nedávné přehledové studie vědců z Thajska opět naznačují, že konzumace kávy může být spojena se sníženým rizikem vzniku chronického onemocnění ledvin. Analýza 4 studií s celkem asi 25 tisíci účastníky totiž zjistila, že pijáci kávy měli toto riziko o 13 % nižší ve srovnání s jedinci, kteří kávu nepili vůbec. Přesné mechanismy, které mohou vést k ochrannému účinku kávy, však stále nejsou přesně známy a bude tak nutné pokračovat ve výzkumu v této oblasti.

Zdroj: https://www.renalandurologynews.com/…ee-drinkers/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32317238/

16. 6. 2020 | Redakce ledviny.cz | Aktuality

Přidej komentář

Řádky se zalamují automaticky, emailová adresa se nezobrazuje. Všechna pole jsou povinná.