Světový den ledvin 2014

Mezinárodní federace pro nemoci ledvin a Mezinárodní nefrologická společnost vyhlásily na 13. března 2014 již 9. ročník Světového dne ledvin. Vyzývají celosvětovou odbornou i laickou veřejnost, aby spojily své síly s cílem zvýšit povědomí a podporovat prevenci a vzdělávání v boji proti této nemoci.

Hlavním tématem je tentokrát chronické onemocnění ledvin a stárnutí. Renální choroba se může objevit v jakémkoli období života, se zvyšujícím se věkem je však její diagnóza častější. Slogan Světového dne ledvin pro rok 2014 zní: „Vaše ledviny jsou stejně staré jako vy. Postarejte se o ně a poraďte se s lékařem.“

Společnost B. Braun Avitum i letos podporuje Světový den ledvin a otevírá svá nefrologická pracoviště k preventivním vyšetřením. Letošní ročník podporuje i Lucie Křížková, modelka a Miss ČR, která společně s pacienty plzeňské dialýzy vybízí k prevenci.

Selhávání ledvin v počátečním stadiu obvykle nepoznáte. Přijďte 13. března na základní preventivní vyšetření. Navštivte některé z dialyzačních středisek B. Braun Avitum a nechte si vyšetřit vaše ledviny. Vyšetření se provádí kdykoliv mezi 8:00 a 15:00 a zabere pouze pár minut. Na vyšetření se není třeba objednávat, nemusíte být nalačno ani nosit moč. Ledviny lze vyšetřit na základě odběru malého množství krve. V Praze na Chodově mohou zájemci navštívit mobilní ambulanci, která bude k dispozici 13. března mezi 8:00 a 15:00, a to v areálu business centra The Park.

březen 2014

Zdroje:
http://www.worldkidneyday.org
http://www.nadaceledviny.cz
http://www.bbraun-avitum.cz

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme