Evropská asociace pacientů s onemocněním ledvin 2011

Evropská asociace pacientů s onemocněním ledvin (CEAPIR, www.ceapir.org) si dala za úkol zlepšit kvalitu života pacientů s poruchou funkce ledvin.

V roce 2006 byly zveřejněny výsledky pilotního průzkumu z 6 evropských zemí, který ukázal, že evropští pacienti s onemocněním ledvin nemají dostatečný přístup k informacím, aby byli schopni učinit zodpovědné rozhodnutí ohledně své léčby.
Současný rozšířený evropský průzkum zaměřený na informovanost pacientů by měl již získané výsledky aktualizovat. Studie by měla upozornit na nedostatek informací o způsobech náhrady funkce ledvin a zjistit, zda má každý pacient zajištěny všechny možnosti léčby.

Vzhledem k tomu, že se výzkum provádí v celé Evropě, mohou se pacienti dozvědět, jak si stojí jejich země ve srovnání s ostatními státy. Výsledky průzkumu pak umožní pacientským organizacím zjistit nejlepší postupy a využít je ke zlepšení situace.

duben 2011

Zdroj: "niere.org":http://www.niere.org/Niere/Service/Aktuelles/ceapir.html

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme