Tipy na dárky pro pacienty na dialýze

Máte někoho blízkého na dialýze. Rádi byste mu v novém roce udělali radost a dali najevo, že na něj myslíte? Nechte se inspirovat následujícími tipy.

Co udělá radost?
================

  • Polštář – pro větší pohodlí během dialyzační procedury se může hodit menší polštářek nebo speciální zdravotní polštář na krční páteř, který pomáhá udržet pohodlné posezení na dialyzačním křesle.
  • Něco pro zábavu – dialyzační léčba obvykle trvá 4 až 5 hodin, takže je důležité se zabavit. Mnoho dialyzačních středisek má pro pacienty k dispozici bezplatné Wi-Fi. Hodláte-li svého blízkého obdarovat nějakým elektronickým zařízením, jako je tablet, elektronická čtečka, notebook nebo chytrý telefon, nemůžete udělat chybu. Dialýza se dá strávit i bez technických vymožeností, radost určitě udělá i knížka, křížovky, sudoku nebo omalovánky pro dospělé.
  • Předplatné – skvělým tipem může být předplatné oblíbeného časopisu. Předplacené služby některé z on-line videoték, jako je Netflix nebo HBO, mohou poskytnout nekonečnou zábavu pro ty, kteří mají rádi seriály a filmy. Milovníci knih ocení předplatné audioknih. Předplatné online cvičení může pomoci pacientům na dialýze, aby zůstali fyzicky aktivní i v pohodlí domova.
  • Něco do kuchyně – darovat můžete kuchařky vhodné pro pacienty na dialýze. Ale také nejrůznější kuchyňské náčiní, které usnadní přípravu domácích jídel, jako jsou odměrky, váhy na potraviny či pomalé hrnce.
  • Zdravotnické pomůcky – užitečným dárkem může být domácí monitor krevního tlaku, dávkovač léků (nebo jeho cestovní varianta ve formě přívěšku na klíče). Pacientům, kteří žijí sami, se určitě bude hodit zdravotní alarm, který po stisku tísňového tlačítka ihned volá nebo pošle SMS na nastavená nouzová čísla.

Zdroj: https://blogs.davita.com/kidney-diet-tips/gift-ideas-for-patients-on-di…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme