Levný způsob prevence diabetu 2. typu

Informovat lidi po telefonu o zásadách životního stylu, který může účinně zabránit vzniku diabetu 2. stupně, to je podle amerických vědců nový, jednoduchý a levný způsob prevence tohoto rozšířeného onemocnění.

Do výzkumu bylo zapojeno 230 lidí z chudinských městských čtvrtí San Francisca, Richmondu, Oaklandu a Berkeley. Přibližně jednou za měsíc byli telefonicky kontaktováni a polovině z nich byla sdělena doporučení ohledně výživy a životního stylu. Po šesti měsících bylo zjištěno, že ti, kterým bylo takovéto poradenství poskytnuto, měli v průměru větší váhový úbytek, konzumovali méně tuku, jedli více ovoce a zeleniny a byli úspěšnější ve snižování krevních triglyceridů, jednom z hlavních rizikových faktorů diabetu 2. typu.

Nová metoda byla speciálně navržena pro městské chudinské a převážně menšinové komunity a upozorňuje na skutečnost, že diabetu 2. typu lze s úspěchem předcházet zavedením účinných preventivních opatření.

červen 2012

Zdroj: "nephrologynews.com":http://www.nephrologynews.com/diabetes/article/inexpensive-approach-to-…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme