Nejstarší dialyzovaný pacient na světě slaví 100. narozeniny

Angličan Sidney Benjamin podstupující poslední čtyři roky třikrát týdně dialýzu v nemocnice ve městě St John’s Wood je pravděpodobně celosvětově nejstarším pacientem závislým na dialýze.

Svoje jubileum oslavil v říjnu loňského roku se zaměstnanci dialýzy dortem a jako abstinent také sklenicí vody. Vše nejlepší mu k vysokým kulatinám popřála v dopise dokonce i královna, blahopřání obdržel i z Downing Street, sídla premiéra. Ošetřující personál nemocnice si pochvaluje, že jako pacient je velmi spolupracující a nezávislý.

Bývalý hodinář tvrdí, že přestal pracovat teprve v předloňském roce. Narodil se ve východním Londýně, kde se naučil svému řemeslu a od svých 14 let s věnuje své živnosti. Za války sloužil jako technik u královského letectva. I ve svých sto letech žije sám ve svém bytě pouze s pomocí pečovatele.

Zdroj: http://www.hamhigh.co.uk/news/oldest_patient_in_the_world_on_dialysis_c…

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme