Vrcholový sport dialýzou nekončí

18. až 25. srpna tohoto roku se v chorvatském Zábřehu konaly 7. evropské hry transplantovaných a dialyzovaných, kterých se zúčastnilo 285 závodníků z 28 zemí. Český tým měl silné zastoupení v mnoha disciplínách. 10 našim sportovcům se podařilo získat rekordní počet medailí – 13 zlatých, 8 stříbrných a 3 bronzové.

Aktivně sportující pacienti po transplantaci jsou sjednoceni pod hlavičkou občanského sdružení Český Tým Transplantovaných, která je nezávislou, neziskovou a humanitární organizací. Her transplantovaných se účastní jak bývalí špičkoví sportovci, tak i ti, kteří začali intenzivněji sportovat až po transplantaci. Všichni jsou důkazem toho, že i s darovaným orgánem lze vést plnohodnotný život a dosahovat skvělých výkonů. Hry tak zároveň upozorňují na problematiku transplantací a dárcovství orgánů.

Pro více informací sledujte reportáž ze 7. evropských sportovních her transplantovaných a dialyzovaných na "webu České televize":https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10356194524-hry-transplantovanyc….

prosinec 2012

Zdroj:
http://www.transplantace.eu
http://www.ceskatelevize.cz/

Mohlo by Vás zajímat

Zeptejte se, poradíme

Nebojte se mluvit o zdravotních problémech, které souvisejí s ledvinami. Zeptejte se nás na to, co vás zajímá a my vám poradíme. Také se můžete podívat na odpovědi na otázky, které položili jiní už před vámi, nebo si přečíst příběhy našich pacientů.

Chci se zeptat odborníka B. Braun

Zeptejte se, poradíme